各市成考:
成考系统:

关注公众号

服务时间08:00-24:00

微信公众号

考生交流群

免费课程/题库

微信扫一扫

关闭
所在位置:亳州成考网 > 复习资料 > 学位英语 > 亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(2)

亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(2)

签到领取培训券,免费领取各类提升课程
2021-12-20 15:12:01 来源: 其它
作者:娄老师
亳州成考网整理“成人高考学位英语考试阅读理解专题练习”,希望给考生带来帮助。

"I do not wish to be hypocritical(虚伪), but the plain fact is-and we all know it to be true-that whenever we see a story in a newspaper concerning something we know about, it is more often wrong than right.” John Gordon.

Seeing an inaccuracy in a newspaper report, one's often tempted to condemn that newspaper and its staff out of hand. How can mistakes occur when it is obvious that a paper must have elaborate checking systems to ensure the accuracy of its reports?

To investigate the causes of factual mistakes, rather than twists of angle or opinion, a distinction must be made between "scheduled news" and "unscheduled news". With scheduled news-an election, a football match, a trial-a news editor can arrange in advance for one of the paper's reporters to be on the spot; in some cases, the reporter will be aided by special handouts(新闻通报)for the press. But unscheduled news-a train or air crash, a suicide, a bank robbery, for example-is a different matter. How can a reporter with a deadline 30 minutes away estimate accurately the number of injured in a train crash that occurred at midnight in the heart of the country? Can anyone be depended upon to produce a precise assessment of the size of a crowd rushing wildly through city streets?

The newsgathering machinery of newspapers is fairly complicated. A large newspaper usually has staff reporters in all the main cities of the country and also part-time correspondents(记者)who might be either freelance(自由职业的)journalists or on the staff of a provincial paper;they help to extend the net in order to catch the news before it's cold. Other important sources of news are the news agencies which are of great assistance in foreign matters, for a paper cannot, for obvious reasons, keep thousands of reporters all over the world just in case a story breaks in front of one of their noses.

26.According to John Gordon, ______.

A. readers are often too critical about the quality of papers

B. mistakes often occur in newspapers

C. reporters often lack a sense of responsibility

D. newspaper reports are not attractive enough

答案:B

解析:答案B。见第一段中:...it is more often wrong than right意为:错误的报道比真实的报道还多,即报纸中常常出现错误。

27. The writer believe that factual mistakes in newspapers are probably due to the fact that ________.

A. it is impossible for the reporter to be 100 accurate in reporting sudden events

B. some reporters do not pay enough attention to background information

C. background information given in advance can sometimes be misleading

D. news editor are not careful enough in checking the details of reports

答案:A

解析:答案A。见第三段后半部分:How can a reporter with a deadline 30 minutes away estimate accurately the number of injured in a train crash that occured at midnight in the heart of the country?可见,当出现一些突发事件时,由于时间仓促很难准确地予以报道。由此可推断,报纸中的失实之处在所难免。

28.It is a usual practice for newspapers to get foreign news from ________.

A. freelance journalists

B. staff of a provincial paper

C. reporters sent abroad

D. news agencies

答案:D

解析:答案D。见第四段最后一句:Other important sources of news are the news agencies…,显然D项为正确答案。

29.The writer thinks that inaccuracy in the press______.

A. is inevitable

B. is intolerable

C. is to be eliminated

D. is often ignored by readers

答案:A

解析:答案A。综观全文可得知作者认为报纸中有失实报道是不可避免的。

30.The writer cites the example of producing a precise assessment of the size of a crowd in order to _______.

A. urge an improvement in checking systems

B. warn the crowd of hidden dangers in the street

C. justify the mistakes in newspapers

D. make known the hard work of reporters

答案:C

解析:答案C。本文的中心意思就是针对人们常常报怨报纸中的失实报道,列举例子分析原因,目的就在于阐明出现这些错误报道是在所难免的。

成考倒计时

126

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 其它
本文关键词: 亳州成考学位英语   阅读理解   专题练习  
本文地址:http://www.bzydf.com/show-244-3036-1.html

亳州成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

上一篇:亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(1)

下一篇:亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(3)

课程相关图片

2022年成考VIP直播班

讲师:张老师、周老师、何老师、缪老师、雷老师、吴老师、杨老师

特色:名师辅导3阶段系统教学,4项纸质版配套资料赠送,实力考证

立即报名 班级详情>>
新用户注册即送500培训券。 注:1积分=1培训券 立即注册
培训券
课程名称 课程 讲师 查看课程
2021年亳州成人高考高起点史地考情分析 张老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点数学考情分析 周老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点英语考情分析 何老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点语文考情分析 缪老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本大学语文考情分析 雷老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本英语考前分析 吴老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本艺术概论考前分析 杨老师 36课时 查看详情
课程相关图片

2022年成考VIP班

讲师:张老师、周老师、何老师、缪老师、雷老师、吴老师、杨老师

特色:名师辅导3阶段系统教学,4项纸质版配套资料赠送,实力考证

立即报名 班级详情>>
新用户注册即送500培训券。 注:1积分=1培训券 立即注册
培训券
课程名称 课程 讲师 查看课程
专升本VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(艺术类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(教育类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(经管类、理工类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
高起专VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(文史类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(医学类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情

优质老师授课

专业教学体系

高性价比课程

7天保障畅学无忧

亳州成考网选课中心

【成考课程学习中心】

在线模拟答题 我的课程
  • 考生交流群

  • 微信公众号

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与专业老师进行交流、解答。

免费领取说明

1、培训券可兑换一门视频课程。

2、下载注册APP即可获得400培训券,签到、发帖讨论也可获取培训券。

3、鼓励学习,在线学习也可积累培训券。

4、兑换的课程与购买的为相同课程。

5、课程可在APP或者小程序进行学习。

亳州成人高考提升便捷服务

【2023亳州成考考试】

距亳州成考考试时间:预计

10/23/2023

亳州成考录取查询 亳州成考重要日程

【请各位考生提前备考!】

  • 考生交流群

  • 微信公众号

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与专业老师进行交流、解答。

亳州考生在线服务

专升本咨询

高起专/本咨询

学校专业咨询

考前辅导咨询

复习礼包领取

报名入口

扫码立即关注公众号

扫码立即加入交流群

公众号

交流群

回到顶部

关闭