各市成考:
成考系统:

关注公众号

服务时间08:00-24:00

微信公众号

考生交流群

免费课程/题库

微信扫一扫

关闭
所在位置:亳州成考网 > 复习资料 > 学位英语 > 亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(5)

亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(5)

签到领取培训券,免费领取各类提升课程
2021-12-20 15:29:38 来源: 其它
作者:娄老师
亳州成考网整理“成人高考学位英语考试阅读理解专题练习”,希望给考生带来帮助。

Accidents are caused; they don't just happen. The reason may be easy to see: a shelf out of reach, a patch of ice on the misfortune—frustration, tiredness or just bad temper—that show what the accident really is, a sort of attack on oneself.

Road accidents, for example, happen frequently after a family quarrel, and we all know people who are accident-prone, so often at odds with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others.

By definition, an accident is something you can not predict or avoid, and the idea which used to be current, that the majority of road accidents are caused by a minority of criminally careless drivers, is not supported by insurance statistics. These show that most accidents involve ordinary motorists in a moments of carelessness or thoughtlessness.

It is not always clear, either, what sort of conditions make people more likely to have an accident. For instance, the law requires all factories to take safety precautions and most companies have safety committees to make sure the regulations are observed, but still, every day in Britain, some fifty thousand men and women are injured from work due to accidents. These accidents are largely the result of human error or misjudgment—noise and fatigue, boredom or worry are possible factors which contribute to this. Doctors who work in factories have found that those who drink too much, usually people who have a high anxiety level, run three times the normal risk of accidents at work.

16. The passage suggests that________.

A.Accidents are usually caused by psychological factors.

B.Accidents mostly result from slippery roads.

C.Drinkers run three times the normal risk of accidents in factories.

D.About 50 000people lose their lives at work in Britain every day.

答案:A

17.Which of the following is NOT mentioned as a factor of accidents?

A.Mood.

B.Tiredness.

C.Carelessness

D.Weather

答案:D

18. The word “accidents-prone”(L.2 Para.2)means________.

A.likely to have accidents

B.injured in accidents

C.possible to die in accidents

D.responsible for road accidents

答案:A

19. What can we infer about the author opinion of accidents?

A.Safety precautions are of little use in accidents.

B.Many accidents can and should be avoided.

C.Factory accidents , unlike road accidents, are inevitable.

D.Most road accidents are caused by just a few careless drivers.

答案:B

20. The best title for the passage would be __________.

A.Accidents and Anxiety

B.How to Deal with Accidents on Road and in Factories

C.Human Factors in Accidents

D.How to Prevent Accidents on Road and in Factories

答案:C

Broadband technology is seen as the key to the new digital economy.

In this rapidly changing world, media and technology information Can be sent via phone calls and downloads like music, graphics, business information or films.

The simpler the information, the smaller the package and the narrower the bandwidth needed to deliver it.

Broadband is used for high speed Internet connections at a fixed monthly rate. It turns an exciting telephone line into a high speed digital line capable of carrying data up to 40 times conventional modem speeds.

Any download is available at the click of a mouse-there is no dial-up as there is with standard Internet Service Providers.

For home owners and families there are many advantages. One of the most important is simultaneous (同时的.access to both telephone lines and the Internet. No queses and no delay.

For businesses, broadband can impove customer relations and provide direct access to corporate e-malls and databases. Entire operations can go online.

21. The function that broadband technology has on the new digital economy is ________.

A.further

B.critical

C.costly

D.global

[答案精解]B.推理题。从文中Broadband technology is seen as the key to the new digital economy.宽带技术被看作新数字经济的关键所在。可推断出宽带技术在新数字经济中发挥了至关重要的作用。

22. How much does a user pay if he has broadband technology installed?

A.It depends On the length of time.

B.It depends on the times of dial-up.

C.He pays at a fixed monthly rate.

D.He pays a lot of money.

[答案精解]C.细节题。从文章第三段句首Broadband is used for high speed Internet connections at a fixed monthly rate可以得出,使用者每月所付宽带费是固定的,即at a fixed monthly rate.

23. Compared with the modem speed the broadband technology can transmit data ________.

A.at up to forty times of ordinary speed

B.much more faster

C.at a high speed

D.within a second

[答案精解]A.细节题。从文章中……capable of carrying data up to 40 times conventional modem speeds得知新的传播方式是通常的四十倍。

24. Who can take advantage of the broadband technology according to the passage?

A.Family members.

B.College students.

C.Both home owners and businessmen.

D.Only businessmen and their partners.

[答案精解]C.推理题。文章倒数第二段介绍了宽带对家庭的好处,而文章倒数第一段介绍了宽带对商务的好处,从而可以推出宽带对家庭用户和商务用户都有利。

25. With the broadband technology companies can have all their operations done

A.during the work days.

B.during the whole week

C.online

D.offline

[答案精解]C.细节题。从文章最后一句Entire operations Can go online“整个操作都可在网上进行”一句即可得出答案。

Packaging is, very important form of advertising., package can sometimes motivate people to buy products. For example,, little child might ask for, breakfast food contained in, box with, picture of, TV character. The child is more interested in the picture than in breakfast food. Pictures for children to color or cut out, games printed on, package, or, small gift inside, box also motivate many children to buy products, or to ask their parents to buy for them.

Some packages suggest that, buyer will get something for nothing. Food products sold in reusable containers are examples of this. Although, similar product in plain container might cost less, people often prefer to buy the product in, reusable glass or dish, because they believe the container is free. However, the cost of the container is added to the cost of the product.

The size of, package also motivates, buyer. Maybe the package has"Economy Size" or "Family Size" printed on it. This suggests that the larger size has the most product for the least money. But that is not always true. To find it out,, buyer has to know how the product is sold and the price of the basic unit.

The information on the package should provide some answers. But the important thing for any buyer to remember is that, package is often an advertisement. The words and pictures do not tell the whole story. Only the product inside can do that.

26."A buyer will get something for nothing" in paragraph, may probably mean ________.

A.buyer will not get what he pays for

B.a buyer will get more than what he pays for

C.buyer will get something useful free of charge

D.buyer will get more but pay less

[答案精解]A.推理题。这句话的意思是"有的购买者买一件东西,却什么也不图。" 隐藏的意思是他们只看包装不看实物,是物非所值的购物方式。只有选项A是表达的这种意思,其他几个选项意思近似。

27. From the pasage we know the buyer pays more attention to ________.

A.the size of, container

B.container with attractive picture

C.well-designed container

D.plain container with low cost

[答案精解]C.推理题。整篇文章讲的是包装就是广告。包装诱惑人进行购买,为什么人们会购买呢,主要是因为人们对好的包装感兴趣,通常认为他们是免费的。

28. What suggestion does the writer give in the passage?

A.It‘s not good to buy the product which is sold in, glass or dish.

B.The quality of, container has nothing to do with the quality of the product.

C.The best choice for, buyer is to buy, product in, plain package.

D.buyer should buy what he needs most rather than, well-designed package.

[答案精解]D.推理题。最后一段,作者提示读者The words and pictures do not tell the whole story.Only the product inside Call do that.也就是说不要太相信广告词和图,要看产品本身。

29. Which of the following sentences is NOT true according to the passage?

A.In fact glasses or dishes used for packaging do not cost money at all.

B."Family Size" printed on the package means that it is rather economic.

C.To, child, even to an adult, the form is far more important than the content.

D.Words and pictures written on the package are thought to be an advertisement.

[答案精解]A.判断题。第二段最后一句However,the cost of the container is added to the cost of the product,说明所有包装的成本都是算入产品价格的,选项A说包装的玻璃碟子不花钱,这是不正确的。

30. What do you think is the best title for the passage?

A.How to Package, Product.

B.How to Make an Advertisement.

C.How to Sell Product.

D.How to Attract More Buyers.

[答案精解]A.主旨题。本文是讲包装让购物者产生购物冲动的问题,它包含了两层意思,一是对于消费者来说,要注意不要只看包装不看内容;二是对于卖家来说,就是要注意如何包装产品了。因此A更符合这篇文章的标题。

成考倒计时

151

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 其它
本文关键词: 亳州成考学位英语   阅读理解   专题练习  
本文地址:http://www.bzydf.com/show-244-3039-1.html

亳州成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

上一篇:亳州成考学位英语:阅读理解专题练习(4)

下一篇:最后一页

课程相关图片

2022年成考VIP直播班

讲师:张老师、周老师、何老师、缪老师、雷老师、吴老师、杨老师

特色:名师辅导3阶段系统教学,4项纸质版配套资料赠送,实力考证

立即报名 班级详情>>
新用户注册即送500培训券。 注:1积分=1培训券 立即注册
培训券
课程名称 课程 讲师 查看课程
2021年亳州成人高考高起点史地考情分析 张老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点数学考情分析 周老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点英语考情分析 何老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考高起点语文考情分析 缪老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本大学语文考情分析 雷老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本英语考前分析 吴老师 36课时 查看详情
2021年亳州成人高考专升本艺术概论考前分析 杨老师 36课时 查看详情
课程相关图片

2022年成考VIP班

讲师:张老师、周老师、何老师、缪老师、雷老师、吴老师、杨老师

特色:名师辅导3阶段系统教学,4项纸质版配套资料赠送,实力考证

立即报名 班级详情>>
新用户注册即送500培训券。 注:1积分=1培训券 立即注册
培训券
课程名称 课程 讲师 查看课程
专升本VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(教育类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(文史类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(经管类、理工类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
高起本VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
高起专VIP班 蒋老师 36课时 查看详情
专升本(医学类)VIP班 蒋老师 36课时 查看详情

优质老师授课

专业教学体系

高性价比课程

7天保障畅学无忧

亳州成考网选课中心

【成考课程学习中心】

在线模拟答题 我的课程
  • 考生交流群

  • 微信公众号

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与专业老师进行交流、解答。

免费领取说明

1、培训券可兑换一门视频课程。

2、下载注册APP即可获得400培训券,签到、发帖讨论也可获取培训券。

3、鼓励学习,在线学习也可积累培训券。

4、兑换的课程与购买的为相同课程。

5、课程可在APP或者小程序进行学习。

亳州成人高考提升便捷服务

【2023亳州成考考试】

距亳州成考考试时间:预计

10/23/2023

亳州成考录取查询 亳州成考重要日程

【请各位考生提前备考!】

  • 考生交流群

  • 微信公众号

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与专业老师进行交流、解答。

亳州考生在线服务

专升本咨询

高起专/本咨询

学校专业咨询

考前辅导咨询

复习礼包领取

报名入口

扫码立即关注公众号

扫码立即加入交流群

公众号

交流群

回到顶部

关闭